Vraag de notaris!

Notariskantoor Blankestijn ondersteunt Vraagdenotaris.nl!

Sinds september 2013 is er op www.vraagdenotaris.nl een onafhankelijk platform beschikbaar voor online consumentenadvies op notarieel gebied. ‘Vraag de notaris’ is een zeer volledige portal, waar consumenten in begrijpelijk Nederlands informatie kunnen vinden en vrijblijvend hun vraag kunnen voorleggen aan een notaris in de buurt. Met 25 notarissen is er bij iedereen een notaris in de buurt, die voldoet aan de kwaliteitseisen van het platform. Het platform is opgericht door Gertjan de Gans, een voormalig kandidaat-notaris.

 

Goed advies

De consument is bij veel juridische vragen gebaat bij een goed advies. Dat begint bij het vinden van een notaris met de juiste kennis en ervaring voor die vraag. Nu wordt er vaak alleen naar de prijs gekeken, omdat er alleen websites zijn die notarissen vergelijken op basis van de prijs. De goedkoopste notaris biedt echter niet altijd de beste oplossing. Dit is dus niet altijd in het belang van de consument. Juist in het notariaat leidt goedkoop in veel gevallen namelijk tot duurkoop. Deze prijsvergelijkingssites doen voorkomen alsof hun prijzen de totaalprijzen zijn, maar in twee derde van de situaties is dit niet het geval. Dit is dus misleidend voor de consument.

Gertjan de Gans, medeoprichter en directeur van het platform: ‘Als kandidaat-notaris zag ik dat er een gebrek is aan begrijpelijke notariële informatie voor consumenten. De consument heeft behoefte aan een platform waar ze informatie kunnen vinden en op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met een notaris. Met ‘Vraag de notaris’ willen wij transparantie en duidelijkheid creëren en consumenten helpen bij het vinden van de beste notaris voor een specifieke vraag.‘Vraag de notaris’ is de Funda van de notarissenmarkt.’

Aniel Autar, notaris bij Kooijman Lambert Notarissen in Rotterdam, eindredacteur van de serie “klaar voor de notaris” (uitgegeven door de Consumentenbond) en onder andere columnist van Geld & Recht (Plus Magazine): ‘Vraag de notaris is de moderne versie van de notaristelefoon, helemaal passend bij deze tijd. Zeker omdat we zien dat consumenten steeds vaker online zoeken naar een notaris. Het is dus een win-win situatie voor consumenten en notarissen. Deelnemende notarissen kunnen hun toegevoegde waarde veel beter laten zien. En consumenten kunnen een notaris vinden die bij hen past en gespecialiseerd is in hun vraag. ‘Vraag de notaris’ zou hierdoor wel eens kunnen uitgroeien tot een van de belangrijkste notariële portals.’

 

Over Vraag de notaris

‘Vraag de notaris’ is een onafhankelijk platform voor online consumentenadvies op notarieel gebied. De Funda van de notarissenmarkt. Het is een zeer volledige portal, waar consumenten in begrijpelijk Nederlands informatie kunnen vinden en vrijblijvend hun vraag kunnen voorleggen aan een notaris in de buurt. Met 25notarissen is er bij iedereen een notaris in de buurt, die voldoet aan de kwaliteitseisen van het platform.